Clearfork Headquarters — Concept

Info

Bennett Benner Partners was retained for conceptual design services for a new office building in Clearfork to house the North American Headquarters of an international company.

The concept features a main entry at the center of the building enclosed with glass curtain walls to capture river views. A glass elevator with exposed mechanical elements services all three floors. Natural stone bands are featured throughout the building’s gently curving walls. Storefront windows provide abundant light to the offices within, and shade canopies on the south and west sides of the building protect the offices from harsh sun exposure. 

Perimeter offices feature recessed balconies to take advantage of the natural environment of Edwards Ranch. A stepped terrace along the river highlights the company’s sculpture collection, while a remote conference room is sited in the woods on the property along a path. Surface parking was integrated into the landscape with minimal disruption to the existing vegetation.